Culinair fietsen: buitengewoon proeven op het platteland van Oost-Nederland


‘Culinair Fietsen’ is een boekje met tien dagarrangementen op het platteland van Gelderland en Overijssel. Deze dagarrangementen zijn heerlijke fietstochten waarbij u fietsend de streek met zijn streekproducten ontdekt. Bijzonder is dat u kunt zien hoe de streekproducten worden verwerkt en dat u ze volop kunt proeven.


Iedere route heeft weer een heel eigen sfeer, want ieder gebied is anders. Neem bijvoorbeeld het water van het Gelders Rivierengebied en de Kop van Overijssel of het kleinschalige coulissenlandschap van de Achterhoek en Twente, het is allemaal adembenemend mooi en uniek. De start- en eindpunten van de geheel verzorgde fietsdagtochten zijn bij restaurants op het platteland. U kunt hier na afloop genieten van een heerlijke maaltijd, die grotendeels bereid is met producten uit de streek. Onderweg gaat u aan bij (boeren)adressen waar u wordt ontvangen voor een heerlijke boerenlunch, iets te drinken en/of een streekeigen lekkernij. U komt bij deze adressen meer te weten over het streekeigenproduct en u kunt genieten van de rust van deze locaties.


In het boekje staan de fietsroutes beschreven met een kaartje. Verder staan er in het boekje tips over wat er onderweg zoal te zien en te doen is. Bij iedere route hoort een streekeigen gerecht, waarvan het recept in het boekje staat beschreven. In boerderijwinkels langs de routes kunnen o.a. de voornaamste ingrediënten voor deze recepten worden gevonden.

De fietsdagarrangementen zijn zowel voor groepen als individuen te beleven en zijn minstens drie dagen per week te fietsen zonder vooraf te reserveren.


Het boekje ‘Culinair Fietsen’ kunt u bij boeking van een arrangement kopen voor € 4,95 bij de startadressen van de routes, verder voor € 9,95, o.a. bij het Gelders en Overijssels Bureau voor Toerisme (tel. 0570-680700 of info@gobt.nl).

Harmen & Carla Peters - Eltenseweg 1 - 6915 KA Lobith/Nederland - Contact
© 2020 - Het Gelders Eiland